Promotion Cup på NHF 2020 – Sprang

Postet av Skedsmo Rideklubb den 17. Feb 2020

Skedsmo Rideklubb hadde hele seks ekvipasjer som stilte til start i sprang i årets hestefestival på varemessa her i Lillestrøm. Fem av dem var ponniryttere og startet i Stall Lie Hvalens ponni cup og den siste red Gold League i Amatør Challenge klassene.

Emilie Lid Lindahl på Move on Lady Primrose og Martine B. Sørensen med Cherokee Charlie stilte i ponni kategori I og Linnea S. Jordet med Aagaards Beauty, Mathea Halsan med Davino, og Maiken Vandbakk Dragerengen med Lids Armani stilte i ponni kategori II.

Spente rett før startLinnea og Stina går banenStina - en av mange hjelpere

Onsdag var det oppvarmingsklasse i den store hovedarenaen og både Mathea og Maiken klarte feilfrie runder, men nådde ikke helt opp på stilpoeng og havnet utenfor premielista. Linnea og Emilie fikk begge fire feil, men hadde fine runder. Martine og Charlie fikk utfordringer på hinder 1 og ble dessverre eliminert. Det var tett i toppen og mye høye stilpoeng. Klassen ble vunnet av Ingrid Eline Matre Eriksen med Grey Hawk fra Larvik og Sandefjord Rideklubb.

Marte Bartnes Heistad med Cabaris red også sin første klasse på onsdag i Gull-ligaen som gikk i 120. Hun red feilfritt, på god tid og fikk en flott 5. plass blant hele 42 startende.

Marte og "lille" Cabaris etter premieutdeling og en flott 5. plass

Torsdag red ponniene 85 cm på den lille arenaen og her ble det både null runder og stilpoeng nok til hele tre av «våre» på premielista. Linnea og Maiken delte 8. plass og Emilie fikk en 10 plass – hakk i hel – kun et halvt stilpoeng bak. Mathea og Davino fikk en bom ned og Martine fikk ett stopp – kom seg i gang over noen hindre men valgte så og trekke seg.. Vinner av klassen var fra Hønefoss og Ringerike Rideklubb og fikk hele 84,5 stilpoeng så her var det mye pen ridning.

Marte med Cabaris på Arena 1 slo til med nok en super runde i 120 cm- Gold League klassen, Igjen holdt det til en flott 5. plass knappe hundredeler bak tredje plassen. Hele fire plasseringer i sprang for Skedsmo på dag 2 – over all forventning. Heiagjengen var på plass og det gjorde det ekstra gøy!

Emilie og Prim på vei til ridehalleneBeauty og Linnea etter 8.plassen                Fredag var det pause før det lørdag var duket for finaler – denne gangen tilbake til den store arenaen også for ponniene. Først ute var ponnigjengen som skulle hoppe 90 cm/100 cm – Martine og Charlie valgte å trekke seg så de stilte dessverre ikke til start – men resten var klare. Emilie og Mathea red godt men fikk begge dessverre 4 feil. Linnea fikk et stopp og deretter krysset hun eget spor og ble eliminert etter å ha ridd ferdig banen – med en ellers super runde.

Maiken, Linnea og Mathea går banen før finalen Maiken og Armani hadde dagen og red feilfritt til supre stilpoeng. Det holdt hele veien til seier i klassen og stor jubel fra tribunene. Dessverre var det kun sammenlagt premiering i dag – og det var nervøs stemning utenfor arenaen mens man ventet på opptelling av stilpoeng etter begge dagene – ingen hadde helt oversikt. Maiken ble jublende glad da det viste seg at det holdt til en fjerde plass sammenlagt. Dermed fikk de jammen være med inn til premieutdeling også. Det liker Armani veldig godt!

Armani og Maiken i 80 cm onsdag

Jennie, Beauty og Linnea er klar for finale Martine med Charlie og Linnea med Beauty.

Marte og Cabaris startet finalen i Gold League (125 cm) litt senere på dagen. De hadde en fin runde i dag også men dessverre ble det to bommer ned og dermed var de ute av premielista. Uansett – kjempeinnsats og fine runder av Marte og Cabaris – det var gøy og være medlem av Skedsmo Rideklubb i dag!

Alle som har ridd sier de er veldig glade over at de fikk denne muligheten og ekstra stas var det å ri på «hjemmebane» med så mye bra heiing fra tribunene.